35 نوع از محبوب‌ترین انواع قهوه در جهان که باید امتحان کنید

بازدید: 372 بازدید
بهترین انواع قهوه ها در جهان

قهوه فقط یک نوشیدنی ساده نیست؛ یه سبک زندگیه. از صبح‌هایی که با یک فنجون قهوه شروع می‌شن تا عصرهایی که با بوی قهوه خستگی رو در می‌کنی. اما دنیای قهوه فقط به یک یا دو نوع محدود نمی‌شه. انواع مختلف قهوه در سراسر جهان وجود دارن که هرکدوم با طعم، بافت، و روش دم‌آوری خاص خودشون شناخته می‌شن. اگه دنبال خرید انواع قهوه هستی و نمی‌دونی کدوم مدل مناسب ذائقته، این مقاله دقیقاً برای تو نوشته شده. قراره با انواع قهوه آشنا بشیم، تفاوت‌هاشون رو بدونیم و بر اساس اون بهترین انتخاب رو برای خرید داشته باشیم. همچنین درباره انواع رُست، دستگاه‌های قهوه‌ساز و روش‌های دم‌آوری هم صحبت می‌کنیم تا مسیر خرید قهوه برات ساده‌تر و لذت‌بخش‌تر بشه.

فهرست مطالب این صفحه:

انواع قهوه در فرهنگ‌های مختلف

در ایتالیا اسپرسو مقدسه، در ترکیه فال قهوه می‌گیرن، در ویتنام شیر عسلی قهوه رو متفاوت کرده و در کشورهای عربی، قهوه با هل و زعفران ترکیب می‌شه.

قهوه اسپرسو؛ پایه‌ی اصلی انواع قهوه

وقتی حرف از قهوه حرفه‌ای می‌زنیم، اولین چیزی که به ذهن میاد «اسپرسو» هست. اسپرسو قهوه‌ای غلیظ و قویه که با فشار زیاد آب داغ از پودر قهوه فشرده‌شده عبور می‌کنه. این نوع قهوه پایه‌ی خیلی از انواع قهوه دیگه مثل لاته، کاپوچینو و آمریکانوئه. اسپرسو یه طعم تلخ، غلیظ و غنی داره که عاشقای قهوه حسابی دنبالش می‌رن.

اسپرسو
اسپرسو

قهوه ترک؛ اصالت خاورمیانه در یک فنجان کوچک

قهوه ترک از قدیمی‌ترین و محبوب‌ترین نوع‌های انواع قهوه سنتی در کشورهای خاورمیانه و بالکان هست. این نوع قهوه با آسیاب خیلی ریز تهیه می‌شه و در ظرف مخصوصی به اسم جذوه با آب و گاهی شکر دم می‌شه. قهوه ترک بر خلاف خیلی از قهوه‌های دیگه فیلتر نمی‌شه و با تفاله در فنجان سرو می‌شه.

قهوه ترک
قهوه ترک

قهوه فرانسه؛ ملایم، سبک و روزمره

قهوه فرانسه که با فرنچ‌پرس یا دستگاه‌های فیلتردار درست می‌شه، نسبت به اسپرسو طعمی ملایم‌تر و اسیدیته‌ی کمتر داره. این قهوه برای مصرف روزمره خیلی مناسبه و می‌شه باهاش ساعت‌ها پای کار یا درس نشست. از اون انواع قهوه‌ای هست که برای همه سنین مناسبه.

قهوه فرانسه
قهوه فرانسه

آمریکانو؛ وقتی اسپرسو با آب قاطی می‌شه

آمریکانو از ترکیب اسپرسو با آب داغ تهیه می‌شه و مناسب کساییه که دوست دارن طعم اسپرسو رو با شدت کمتر تجربه کنن. این نوشیدنی تو جنگ جهانی دوم محبوب شد وقتی سربازای آمریکایی اسپرسوی قوی ایتالیایی‌ها رو با آب رقیق می‌کردن. از جمله انواع قهوه رقیق‌شده به‌حساب میاد.

آمریکانو
آمریکانو

لاته؛ انتخاب اول برای مبتدی‌ها

لاته از ترکیب یک شات اسپرسو، مقدار زیادی شیر داغ و یه لایه نازک فوم تشکیل می‌شه. لاته طعمی شیرین‌تر و لطیف‌تر نسبت به اسپرسو داره و برای اونایی که تازه وارد دنیای انواع قهوه شدن خیلی مناسبه.

لاته
لاته

کاپوچینو؛ تعادل اسپرسو و فوم شیر

کاپوچینو ترکیبی از اسپرسو، شیر داغ و فوم غلیظه. نسبت هر کدوم معمولاً یک‌سومه. فوم سنگین و خامه‌ای روی سطح کاپوچینو می‌تونه با پودر دارچین یا شکلات تزئین بشه. یکی از انواع قهوه پرطرفدار در کافی‌شاپ‌هاست.

کاپوچینو
کاپوچینو

قهوه موکا (Mocha)‌

قهوه موکا یکی از محبوب ترین قهوه هاست برای کسانی که عاشق قهوه با طعم شکلاتی هستند. در این قهوه شیر، فوم شیر، اسپرسو و سس شکلات وجود دارد که بعضی ها خامه هم به این ترکیب اضافه میکنند. اگر دنبال یک قهوه شکلاتی و یک طعم بین تلخ و شیرین هستید، این قهوه را پیشنهاد میکنم.

موکا
موکا

قهوه فلت وایت (Flat White)

قهوه فلت وایت یک قهوه است مثل لاته و کاپوچینو اما تفاوتشان در مقدار شیر و کاپ سرو قهوه است. این قهوه از شیر، یک فوم نازک و نرم و لطیف از شیر و اسپرسو است که فنجان کوچک‌تر از لاته سرو می‌شود.

فلت وایت
فلت وایت

قهوه عربی (قهوه سعودی)

یکی از سنتی‌ترین انواع قهوه در کشورهای عربی، مخصوصاً عربستان سعودی، قهوه عربی هست که معمولاً با هل، زعفران و گاهی دارچین ترکیب می‌شه. طعم ملایم، عطری خاص و مراسم سرو سنتی باعث شده این نوع قهوه جایگاه ویژه‌ای در فرهنگ خاورمیانه‌ای داشته باشه.

قهوه عربی
قهوه عربی

قهوه کورادو (Café Corrado)

نوعی قهوه اسپانیایی که با اسپرسو و لایه‌ای نازک از شیر جوشیده درست می‌شه. طعمش متعادله، نه مثل لاته شیرین و نه مثل اسپرسو قوی. توی منوهای کافی‌شاپ‌های مدرن پیدا می‌شه و جزو انواع قهوه اروپایی به حساب میاد.

قهوه کورادو
قهوه کورادو

قهوه دوپیو (Doppio)

دوپیو یعنی دو برابر! این نوشیدنی همون اسپرسوی دبل هست که شامل دو شات اسپرسو پشت سر همه. طعم قوی‌تری داره و برای کسایی که دنبال انرژی بیشتر هستن ایده‌آله. دوپیو از مهم‌ترین انواع قهوه اسپرسویی محسوب می‌شه.

دوپیو
دوپیو

قهوه رومانو (Espresso Romano)

یه مدل خاص از اسپرسو که کنارش یه برش لیمو سرو می‌شه. بعضی‌ها لیمو رو توش می‌چلونن، بعضی‌ها فقط بو می‌کنن. ترکیب طعم تلخ اسپرسو با اسیدیته‌ی لیمو یه تجربه‌ی متفاوت از انواع قهوه فراهم می‌کنه.

اسپرسو رومانو
اسپرسو رومانو

قهوه مزگان (Mazagran)

یه نوع قهوه سرد اهل الجزایر که با اسپرسو، یخ و آب‌لیمو درست می‌شه. بعضی ورژن‌هاش شکر یا سیروپ هم دارن. یکی از جالب‌ترین انواع قهوه سرد توی آفریقا و اروپاست.

قهوه مزگان
قهوه مزگان

(Bumbo Coffee)

یه نوشیدنی خاص از کوبا که ترکیبی از اسپرسو، شکر قهوه‌ای و رم (در ورژن سنتی) هست. البته ورژن بدون الکل هم موجوده. از عجیب‌ترین انواع قهوه شیرین و سنتی توی آمریکای لاتینه.

قهوه بومبو
قهوه بومبو

قهوه ایرلندی (Irish Coffee)

یکی از مشهورترین انواع قهوه الکلی در دنیا، که از قهوه داغ، خامه و ویس*کی تشکیل می‌شه. شیرین، غلیظ و کاملاً منحصر به فرده. بیشتر در مهمونی‌ها یا به‌عنوان نوشیدنی دسر استفاده می‌شه.

قهوه ایرلندی
قهوه ایرلندی

قهوه بایریش (Bayerische Kaffee)

قهوه آلمانی که با خامه، شکر و کمی مشر*وب خاص ترکیب می‌شه. طعمش شیرین و خوشمزه‌ست. بیشتر به عنوان دسر سرو می‌شه. این قهوه هم در لیست انواع قهوه دسر قرار می‌گیره.

قهوه بایریش
قهوه بایریش

قهوه توبرک (Türk Tübrik)

نوعی قهوه سنتی ترکیه‌ای که با دارچین و هل سرو می‌شه و طعمی کمی تند داره. در مراسم‌ها و عروسی‌ها در ترکیه رایجه. یکی از خاص‌ترین انواع قهوه ترکیه‌ای محسوب می‌شه.

قهوه سبز مکزیکی

در مکزیک، بعضی از مردم دانه‌های قهوه سبز رو با دارچین و شکر می‌جوشونن و می‌نوشن. این نوشیدنی یه نسخه‌ی بومی از قهوه سلامتی‌محور به حساب میاد.

قهوه سبز مکزیکی
قهوه سبز مکزیکی

قهوه بلک آی (Black Eye)

وقتی یه شات اسپرسو رو داخل یه فنجون قهوه فیلتر شده می‌ریزن، می‌شه قهوه بلک آی. طعم قوی‌تر و کافئین بیشتر نسبت به قهوه معمولی داره و یکی از پرانرژی‌ترین انواع قهوه هست.

بلک آی
بلک آی

قهوه رد آی (Red Eye)

تقریباً شبیه بلک آی، ولی با دو شات اسپرسو. این قهوه برای اوناییه که شب امتحان دارن یا شیفت شب کار می‌کنن. انرژی فوق‌العاده بالایی داره.

قهوه رد آی
قهوه رد آی

قهوه گالاتو (Galão)

نوشیدنی محبوب پرتغالی که شبیه لاته هست اما شیر بیشتری داره. تو لیوان‌های بلند سرو می‌شه. از ملایم‌ترین و لطیف‌ترین انواع قهوه‌ی اروپا به حساب میاد.

قهوه کافه دو اولِه (Café au lait)

ورژن فرانسوی لاته که با قهوه دم‌شده و شیر داغ تهیه می‌شه. برای صبحانه‌ی فرانسوی‌ها یه گزینه‌ی همیشگیه. جزو سنتی‌ترین انواع قهوه صبحگاهی در اروپاست.

قهوه کافه دو اولِه
قهوه کافه دو اولِه

قهوه پیکولو لاته (Piccolo Latte)

شبیه لاته‌ست ولی در فنجون کوچیک سرو می‌شه. نسبت اسپرسو به شیرش بیشتره و برای اوناییه که لاته دوست دارن اما شیر کمتر می‌خوان.

قهوه پیکولو لاته
قهوه پیکولو لاته

قهوه اسپانیایی کورتادو (Cortado)

کورتادو با ترکیب مساوی اسپرسو و شیر درست می‌شه. نه غلیظه، نه خیلی سبک. تعادل خوبی داره و به‌خاطر شیر کمش طعم واقعی قهوه رو حس می‌کنی. جزو بهترین انواع قهوه برای مزه‌پرستا.

قهوه اسپانیایی کورتادو
قهوه اسپانیایی کورتادو

قهوه بروفی (Breve)

نوعی قهوه آمریکایی با اسپرسو و خامه‌ی نصف‌نصف (half & half). طعمش کرمی‌تر و غلیظ‌تر از لاته‌ست. از شیرین‌ترین انواع قهوه کرمی هست.

قهوه بروفی
قهوه بروفی

قهوه کف‌دار ایتالیایی (Affogato)

یه دسر قهوه‌محور که ترکیب بستنی و شات اسپرسوئه. این قهوه بیشتر در تابستونا طرفدار داره و برای مهمونی‌ها بی‌نظیره.

قهوه کف‌دار ایتالیایی
قهوه کف‌دار ایتالیایی

قهوه ژاپنی آیس دریپ

روش دم‌آوری خاصی داره که قطره‌قطره آب یخ از فیلتر روی قهوه می‌ریزه. این روش ساعت‌ها طول می‌کشه ولی نتیجه‌اش یه نوشیدنی سرد، خوش‌عطر و کم‌اسید هست.

قهوه یونانی فِرَپِه (Greek Frappe)

با قهوه فوری، آب سرد و شکر درست می‌شه و با هم‌زن دستی یا برقی فوم داده میشه. جزو شادترین و پُرانرژی‌ترین انواع قهوه سرد یونانیه.

قهوه یونانی فِرَپِه
قهوه یونانی فِرَپِه

ریسترتو؛ نسخه غلیظ‌تر اسپرسو

ریسترتو همون اسپرسوئه ولی با آب کمتر و زمان عصاره‌گیری کوتاه‌تر. نتیجه؟ طعمی شدیدتر، شیرین‌تر و غلیظ‌تر. اگه دنبال یه شات پرانرژی و قوی هستی، ریسترتو از خاص‌ترین انواع قهوه غلیظه.

ریسترتو، اسپرسو، لانگو
ریسترتو، اسپرسو، لانگو

لانگو؛ اسپرسوی رقیق‌تر

در مقابل ریسترتو، لانگو با آب بیشتر و زمان عصاره‌گیری طولانی‌تر تهیه می‌شه. لانگو طعم ملایم‌تر و اسیدیته‌ی بیشتری داره و به افرادی که طعم قهوه کمتر غلیظ دوست دارن پیشنهاد می‌شه. این نوع در دسته انواع قهوه اسپرسویی قرار می‌گیره.

ماکیاتو؛ یک قطره شیر روی اسپرسو

ماکیاتو یه شات اسپرسوئه که روش یه قطره فوم شیر ریخته می‌شه. این نوشیدنی برای اوناییه که نمی‌خوان طعم اسپرسو رو از دست بدن اما یه ذره لطافت شیر هم براشون مهمه. یکی از خاص‌ترین انواع قهوه ایتالیایی به حساب میاد.

قهوه ماکیاتو
قهوه ماکیاتو

آیس کافی؛ قهوه سرد برای روزهای داغ

آیس کافی یا قهوه سرد رو معمولاً با اسپرسوی خنک‌شده یا قهوه دم‌شده‌ی سرد تهیه می‌کنن. ترکیب قهوه با یخ، شیر، شکر یا سیروپ‌های مختلف یه نوشیدنی جذاب و تابستونی می‌سازه. جزو محبوب‌ترین انواع قهوه سرده.

آیس کافی
آیس کافی

کولد برو؛ صبورترین روش تهیه قهوه

کولد برو یا قهوه سرددم، قهوه‌ایه که با آب سرد و طی ۱۲ تا ۲۴ ساعت دم می‌شه. این روش طعمی شیرین، نرم و بدون اسیدیته به قهوه می‌ده و خیلی برای معده‌های حساس مناسب‌تره. یکی از خاص‌ترین انواع قهوه بدون اسیدیته است.

کلد برو
کلد برو

قهوه یونانی؛ نزدیک‌ترین فامیل قهوه ترک

قهوه یونانی همون قهوه ترک خودمونه با کمی تفاوت در روش هم زدن و دمای دم‌آوری. یونانی‌ها معمولاً قهوه رو شیرین‌شده می‌خورن و در فنجان‌های کوچک و سنتی سرو می‌کنن. از اون انواع قهوه سنتی و کلاسیک حساب می‌شه.

قهوه ویتنامی؛ ترکیب قهوه با شیر عسلی

در ویتنام، قهوه رو با دستگاه مخصوص خودشون دم می‌کنن و روی شیر عسلی می‌ریزن. این ترکیب یه نوشیدنی شیرین و قوی می‌ده که حسابی انرژی‌بخشه. جزو متفاوت‌ترین انواع قهوه آسیایی محسوب می‌شه.

قهوه ویتنامی
قهوه ویتنامی

قهوه فوری؛ سریع ولی متفاوت

قهوه فوری یا نسکافه با روش خشک‌کردن عصاره قهوه تهیه می‌شه. سریع آماده می‌شه و برای زمان‌هایی که وقت نداری خیلی به‌درد می‌خوره. یکی از ساده‌ترین و پرمصرف‌ترین انواع قهوه آماده است.

قهوه فوری
قهوه فوری

قهوه سبز؛ برای سلامتی یا لاغری؟

قهوه سبز همون دانه خام و بو نداده‌ست. بعضیا به‌خاطر خواص لاغری و آنتی‌اکسیدانی مصرفش می‌کنن ولی مزه‌اش با قهوه‌ی معمولی فرق داره. از خاص‌ترین انواع قهوه سلامتی‌محور هست.

قهوه سبز
قهوه سبز

نوشیدنی‌های ترکیبی با قهوه

ترکیب قهوه با بستنی (آفوگاتو)، سیروپ‌ها، ادویه‌هایی مثل دارچین یا حتی خامه می‌تونه دنیای جدیدی از طعم‌ها رو بهت نشون بده.

انواع رست قهوه؛ از روشن تا تیره

رست قهوه یعنی همون بو دادن دونه‌ها. رست روشن، طعم‌های میوه‌ای و اسیدیته بالاتری داره. رست متوسط، تعادل خوبی بین طعم و رایحه داره. رست تیره، طعمی تلخ‌تر و دودی‌تر می‌ده و برای اسپرسو عالیه.

تاثیر رست بر طعم قهوه

هرچی دونه بیشتر بو داده بشه، طعمش تلخ‌تر و سنگین‌تر می‌شه. برای کسایی که قهوه‌ی ملایم می‌خوان، رست روشن یا متوسط بهتره. ولی عاشقای اسپرسو معمولاً دنبال رست تیره هستن.

انواع دستگاه قهوه ساز

از دستگاه‌های صنعتی اسپرسوساز گرفته تا فرنچ‌پرس، کمکس، موکاپات، سایفون و قهوه‌سازهای قطره‌ای، هر کدوم سبک و کاربرد خاص خودشونو دارن. انتخاب دستگاه مناسب تأثیر زیادی توی طعم نهایی قهوه داره.

انواع آسیاب برای این قهوه
انواع آسیاب برای قهوه

موکاپات؛ اسپرسو برای خونه

موکاپات یه دستگاه کوچیکه که با بخار آب قهوه رو عصاره‌گیری می‌کنه. طعم قهوه‌ای که می‌ده نزدیک به اسپرسوئه و خیلی از دوست‌داران قهوه تو خونه ازش استفاده می‌کنن. اگر دستگاه اسپرسوساز نداری، می‌تونی با یه موکاپات هم اسپرسویی خوش‌طعم دم کنی. این روش هم مقرون‌به‌صرفه‌ست، هم ساده و هم قابل استفاده در همه‌جا.

فرنچ پرس؛ راحت، ساده، کلاسیک

فرنچ‌پرس برای دم‌آوری قهوه فرانسه استفاده می‌شه. پودر درشت قهوه با آب داغ ترکیب می‌شه و بعد از چند دقیقه با فشار دادن فیلتر فلزی قهوه جدا می‌شه. این روش طعمی نرم و روغنی به قهوه می‌ده.

کمکس؛ شفاف و تمیز

کمکس یه ابزار دم‌آوری دستی با طراحی شیشه‌ایه که با فیلتر کاغذی ضخیم کار می‌کنه. نتیجه‌اش قهوه‌ای شفاف، تمیز و با اسیدیته‌ی بیشتره. این روش بین قهوه‌خورای حرفه‌ای محبوبه.

اسپرسوساز خانگی؛ تجربه بارستا بودن

با دستگاه اسپرسوساز خونگی می‌تونی هر روز قهوه‌ رو با سلیقه‌ی خودت درست کنی. تنظیم دمای آب، فشار، فوم گرفتن از شیر و حتی نوع دونه قهوه، همه در کنترل خودته.

تاثیر آسیاب قهوه بر طعم

آسیاب درشت برای فرنچ‌پرس مناسبه، آسیاب متوسط برای قهوه‌سازهای فیلتردار و آسیاب خیلی ریز برای قهوه ترک. اگه آسیاب درست انتخاب نشه، طعم قهوه‌ت خراب می‌شه.

آب؛ عنصر پنهان اما مهم

آب ۹۸٪ قهوه‌ست. کیفیت و دمای آب تأثیر مستقیمی بر طعم قهوه داره. آبی که املاح زیاد یا کلر داره می‌تونه طعم قهوه رو بهم بزنه.

ذخیره‌سازی قهوه؛ همیشه تازه نگهش دار

قهوه رو باید در ظرف دربسته، دور از نور و رطوبت نگه داری. دونه‌ی کامل دیرتر طعمش رو از دست می‌ده، ولی اگه آسیاب کردی زودتر مصرفش کن.

نتیجه‌گیری؛ دنیای بی‌پایان قهوه

قهوه فقط یه نوشیدنی نیست، یه فرهنگ و تجربه‌ست. شناخت انواع قهوه، روش‌های دم‌آوری، دستگاه‌ها و تفاوت‌های طعمی بهت کمک می‌کنه از هر فنجون قهوه بیشترین لذت رو ببری.

دسته‌بندی خواندنی
اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

ورود به سایت